Kryssning i medelhavet

Hemma efter en vecka på lyx kryssning i medelhavet. Vi har besökt Neapel, Palermo, Tunis, Palma, Barcelona, Marseille och Genua. Har haft det fruktansvärt skönt. Dock har mitt bagage varit borta nästan hela veckan. Jag fick det i Barcelona först. Så det sög ju riktigt hårt. Tur att jag får ett par tusen för besväret!! ;)

I Neapel åkte vi till Pompej, staden som försvann i askan av ett vulkanutbrott. Vi gick runt och tittade på alla trasiga hus som de har grävt fram och till och med människor som de hade grävt fram. Rätt läskigt och coolt att se hur deras ansiktsutryck såg ut när de dog!!
Sedan åkte vi till Palermo, i Sicilien i Italien. Det blev akut shopping då vi behövde kläder eftersom vårt bagage fortfarande var borta! Jag har alltid varit sugen på att se sicilien så det var nice att äntligen få besöka det!
Efter Palermo åkte vi till Tunisien!! Så himla vacker ju!! Tänk att jag redan i år har hunnit vara i 4 OLIKA VÄRLDSDELAR!!! (ASIEN, EUROPA, NORD-AMERIKA, AFRIKA) Och om jag åker till Australien blir det 5!!! Helt sjukt vilket äventyrs år det har blivit!! :) UNDERBART!
Båten gick sedan vidare mot Palma i Mallorca. Konstigt att jag aldrig tidigare varit här!! Det är en väldigt typisk semester-ort! Väldig mysig och turistig!
Barcelona var nästa stopp där vi tog en hopp-on-hopp-off buss! Super dyrt och världens längsta kö för att ens komma om bord! Dessutom tog den jättelång tid på sig när man åkte den! Så vi hoppade av! Sen blev vi rånade på 500 spänn där vid Rambla gatan så allt jag och mamma hade råd med till lunch var varsin öl! Vi promenerade sedan Rambla gatan tillbaka! Men sen på kvällen kom mitt bagage i alla fall!! YES!!!
Sista stoppet var Marseille! Staden ser supersunkig ut när man åker igenom den. Den ska ju vara väldigt kriminell har jag hört. Alla hus var super-smutsiga. Men sen när vi klev av shuttle-bussen så var allt helt plötsligt väldigt vackert och franskt! Jag och mamma hittade en så otroligt fin kak-butik där de hade superfina och franska burkar! Helt fantasitskt var det!! Sedan passade vi på att köpa ett par macarons såklart eftersom vi ändå var i Frankrike! :)

Kommentarer
Postat av: Johan

Vad brun och fin du blivit :)

2011-08-09 @ 07:57:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0